Friday, November 27, 2009

Kajian Dr Fadhilah Kamsah-88% setuju

Berfikiran abstrak Sukakan benda yang reality danabstrak Intelligent, bijak dan genius Berpesonaliti yang mudah berubah Mudah menawan orang lain Agak pendiam, pemalu dan rendah diri Jujur dan setia pada segalanya Keras hati untuk mencapai matlamat Tidak suka dikongkong Mudah memberontak apabila dikongkong Suka kegiatan yang lasak Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif Mudah mempamerkan marahnya Tidak suka benda yang remeh-temeh Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya Sangat berani dan suka memberontak Bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya Pemerhatian yang tajam Suka hiburan dan sukan Suka benda yang bersifat seni Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran Berkecenderungan pada benda yang tahyul Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros Belajar untuk mempamerkan emosi.

Wednesday, November 11, 2009

Sarapan Pagi di Salam Corner



"Alamak terlepas plak lah Subuh Aku kali ni".Ini semua angkara terlewat tido sebab layan movie dgn member malam semalam.Citer movie OngBak2 memang layan sebab aku memang minat bab2 berlawan ni.Pagi2 tu kesian lak tengok member2 aku terlewat ke kelas yelah tido pun hampir2 mencecah 4 pagi..huhu pukul 9 pagi perut dah mula berbunyi.terpikir plak aku kat mana tempat sarapan dekat kawasan bangi atau kajang.Mula2 plan nak makan dekat kolej then alahai setiap hari kat kolej nak gak layan tempat lain.Then lastly aku makan di Salam Corner dekat syeksen 16 berdekatan dengan UKM.Kat salam corner ni aku merasa gak makan roti nan masala..leh tahan gak lah aku memang suke roti nan dats why di kolej owg panggil aku NAN hehehe.Pepun this is last week dekat Bangi ni then aku terus balik Hometown di Perak....Inilah jew aku nak update kali ni..yelah saje jew nak update pasal sarapan pagi k chow nak buat assignment ni bubye.

Sunday, November 8, 2009

..Biodata..




Tatkala melakukan assignment di d cafe ni teringat lak aku nak update blog... teringin lak nak update blog pasal biodata diri ini.Tak salahkan agar sesiapa saja yang ingin mengenali diri ini.Dibesarkan di Bumi kenyalang sarawak dan mendapat pendidikan di sana sehingga sekolah menengah.Kemudian keluarga aku berpindah di Kuala Kangsar Perak iaitu negeri kelahiran bapa.Terlupa pula yang my mom anak jati sarawak yang bekerja di Telekom dan beliau juga adalah bekas guru Bahasa Inggeris.Bersekolah di sekolah menengah Clifford pada tingkatan 1 & 2 dan Sekolah menengah Simpang Beluru dalam bahagian Sains Tulen dan Rekacipta.Seterusnya selepas tamat sekolah aku bekerja di kilang Intel Inside di Pulau Pinang sebagai maintainence machine.Aku telah melanjutkan pengajian ke Politeknik seberang Perai dalam jurusan Business IT dengan CGPA 3.56 dan kini aku belajar di German Malaysian Institute yang bertempat di Bangi-Kajang.Itulah serba sedikit biodata yang sempat aku tulis.Dimanapun aku berada Kuala kangsar tetap tempat yang paling indah bagiku kerna disitulah seribu satu kenangan yang tak dapat aku lupakan..

Friday, November 6, 2009

Pembelajaran Di German Malaysian Institute



German Malaysian institute adalah sebuah ipts yang mendapat kerjasama dari kerajaan German.Ini bermakna di di sini menggunakan teknologi daripada negara German.Penuntut-penuntut di German Malaysian Institute mandapat pinjaman sepenuhnya daripada pihak MARA.Di sini saya telah mengambil jurusan Network Security.Kos ini mendedahkan bagaimana untuk menanggani "Hackers atau Crackers" daripada menceroboh sesebuah syarikat.Bagaimanapun di semester 1 dan 2 sya tidak didedahkan lagi dengan pengkhususan kos tersebut.Lokasi German Malaysian Institute terletak di Bangi-kajang iaitu berhampiran dengan Universiti kebangsaan Malaysian di mana ia juga berhampiran dengan stesen komuter UKM.Inilah serba sedikit yang ingin saya ceritakan pasal institutsi di mana saya menuntut kini.Kepada lepasan-lepasan SPM jika berminat bolehlah Apply kerana buat masa ni masih dibuka permohonan.:-)

video

Sunday, November 1, 2009

DELL ASPIRON




Syukur AlHAMDULILLAH akhirnya aku telah memiliki laptop sendiri tambahan laptop ni memang idaman aku dari dulu.Laptop Dell Aspiron yang dibeli di Ipoh ini direka bentuk agak kecil dan kemampuan bateri yang tahan lama.mudah-mudahan dengan adanya laptop ini memudahkan urusan aku dalam perlaksanaan assignment dan sekurang-kurangnya aku takdelah bersusah payah nak ke cyber cafe atau menahan keboringan duduk di bilik mengadap buku hehe.Hara-harap laptop ni selamat dan dilindungiNya sampai bile-bile

Potret raya




Tengah-tengah boring ni tibe2 teringat memori raya pada bulan lepas...mungkin keadaan yang agak sibuk dengan assignment aktivit kolej dan sebagainye shingga terlupa nak kirimkan potret raya.memang seronok sb kami sekeluarga bercuti di pulau pangkor tambahan pula abg dan kakak yang tinggal di sarawak beraya di sini setelah sekian lama tak beraya.cuma penat sikit nak melayan telatah anak buah yang memang nakal gile..

Wednesday, September 23, 2009

Diari raya Ku.....

29 ramadhan berkemas nak balik umah kawan di gombak.buka puasa di kedai makan biasa jerk...malam tu sempat gak pegi karaoke kat redbox sogo then g sentral haha... last ramadhan tunggu train di sentral naik express sinaran...best gak naik ketapi dekat2 raya ni.nasib baik lau x jalan jem....sampai kg kol 2 ayah ambik di stesen ketapi kuala kangsar 1st syawal tahun ni raya di perak lak,raya pertama macam biasa sembahyang raya then melawat umah2 sedara mara 2nd-4th syawal beraya rumah orang dan tunggu orang datang..ambik peluang beraya di ipoh umah kawan2 politeknik raya kelima samapai ahad pegi pangkor bercuti bestnyerrrr hari ahad ni nak balik ambik train dari ipoh wuwuw sedihnyer
video

Tuesday, September 1, 2009

selamat tinggal arwah khairul(carlos)


sedih hingga ke saat ini masih terasa dengan pemergian sahabat akrab ku khairul atau lebih mesra dengan panggilan carlos..arwah meninggal disebabkan kemalangan di kampung arwah di bota perak....dengan mengalami patah kaki dan kecederaan serius di kepala jenazah selamat disemadikan....semoga roh arwah dicucuri rahmat daripadaNya.kepada yang membaca blog ni harap disedekahkan AQl Fatihah,.amin

Sunday, August 23, 2009

Selamat Berpuasa To all




1stly aku nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada rakan2 yang sudi view blog yang tak seberapa ni......yeler ayat pun tunggang langgang n pic pun xder...cuma nak jadikan ni diari mingguan atau bulanan sebab jarang nak update...so masa tulis blog nipun dah puasa yang kedua...just tak terlambat la nak ucapkan selamat berpuasa...sedih lah sebab beli tiket pagi 19 hb....sebab takleh nak tolong2 buat kueh n cuci rumah yeler esok nak raya baru balik....start belajar balik pun 28hb kebetulan tengah cuti dekat pangkor...huhuhuh sabar jelah dugaan katakan.

Got Ben3 in Muet TesT

Hari tuu ayah call aku and cakap rsult MUET aku......sebenarnye memang aku x target tinggi berdasarkan aper yang aku buat...tapi at least harap2 dapat ler ben3 sebab kelayakan masuk degree saje untuk ipta memang nak at least ben3.....haha memang aper yang aku harapkan dapat lah juak BEN3....tapi dalam hati aku memang nak dapat lebih lah sebab sepanjang aku ambik test Bi x pernah pun dapat kurang dari A hehehe....so kalau ader kesempatan atau rezeki aku nak ambik ag test ni kasi lagi power.....tapi bila dah dalam GMI nanti ader test paper lain untuk kelayakan ke luar negara bila nak habis sem...harap2 pointer gempak

Monday, August 17, 2009

Rindu kawan2 lama



hehe sajer jerk nak meluahkan perasaan kat sini just nak say rindu arr membe2 kat politeknik tuu tambah2 kenalan2 rapat n geng2 kecoh...then rindu gak ngan bang eisz bang eypol paktam bang alimin n korunk punyer gang....ingat2 lah disini lau ader rezeki nanti nak raya arr di penang

Perkembangan Terbaru......






Haha lama gak tak update Blog nie almaklumlah takde internet so skang tengah online di makmal komputer..malas nak citer panjang just nak tulis perkembangan terbaru ajerk

1.Sekarang belajar di GMI (German Malaysian Institute) di kajang ambing jurusan engineering computer...

2.2 minggu sudah demam teruk dapat gak mc seminggu nasib baek tak kena penyakit yang satu tuuu

3.Pegi dinner dengan grup2 dari france n German hari tuu di bukit bintang memang best giler haha nasib baik taw siket2 cakap German....

4.Hari tuu ader test CIT agak susah nasib baek leh jawab hahah

5.Dapat kawan2 baru di sini then tambah kenalan di UKM huhuhu

6.Nak pose minggu depan kat hostel bestnyer

7.selalu kuar KL jalan2 dah jadi orang bandar katakan

So itujer lah nak tulis 1st time uat blog dulu ingatkan tulis ni syok sendiri then rupe2nya ramai gak yang baca blog aku haha tambah2 member politeknik n kelab penang thanks to all

Wednesday, May 13, 2009

Test Muet yang SUSAH

Arghhh tak tau nak kata ape bile menduduki tets muet minggu lepas.aku rasa macam 4x ag susah dpd SPM tak tau ler dapat BEN berapa lau waktu SPM dulu BI leh skor B4 ni tak tau berapa lak...saje singgah Cyber cafe nak tengok keputusan tawaran poli n U...haha

Saturday, April 11, 2009

JUst test my English essay

Here i just want to show my English skills about my writing.maybe this essay could help me a little....saje nak mencuba tulis BI kat sini huhuhu
This is my essay maybe it is not so good haha

This happened when I took review class for October 2005 CPA board exam. I enrolled in this review school at recto Manila-it was just a small school. During my first month my classmate and I didn't notice anything-it was just a regular review class but when the examination date was near and we held classes until late at night, unexplained things happened.

September 6:30 in the evening during our class on Law, we are only 11 students and my teacher in the room. We are listening to her explaining a specific topic when we heard somebody crying at the back of our room (it was a big room which can occupy more than 50 students and all eleven of us were sitting on the front).

At first we ignored it because it seems the sound came from outside our building and we continued the lesson but the sound was getting louder and louder and now the sound was undeniably a cry of a female, but there was no one at the back and no one was crying.

The hair in the back of our heads rose and we couldn't move our feet -we wanted to get out but we couldn't until our teacher told us to pray. When we heard her voice we moved as fast as we could out of our class room.

After what happened our teacher admitted something about our school. Year 1983, the building we used as a class room was a boarding house for females and many abortion and suicides happened in there. Because of this, the first owner of the building sold it to the second owner who made it a funeral parlor. Many dead bodies were embalmed in this building but the business was not a success so the building was sold again to the third owner who made it a review school.

Well we thought this gave us the explanation about what happened but it was not yet the reason, many students before us got depressed and committed suicide. The teacher believed that it was those souls who haunted our building and they appeared every time the examination date was approaching. I guess they wanted us to do the same thing they did- to commit suicide because of depression that we might not pass the board exam.

Many more things happened during my review class and I'll share them in my other stories.

Haha i dont have enough idea to write more than this essay.i wish i could do more better than this soon......bak orang cakap cincai2 ajer

25 April and 6 maywill be my Terrible day Haha

Waktu ni aku ada Test MuET dekat sekolah menengah Chung wah....takut betul lah nak menghadapi exam ni...pencapaian english selalu B+ hingga A- jew.arghhh takut siot
wish to do better in my Muet.

Friday, February 20, 2009

lagu pilihan-Im yours

Well, you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but your so hot that I melted
I fell right through the cracks, now I'm tryin to get back
before the cool done run out I'll be givin it my best test
and nothin's gonna stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more,
no more, it cannot wait
I'm yours

Well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
look into your heart and you'll find love love love love
listen to the music of the moment people dance and sing
We're just one big family
And it's our godforsaken right to be loved loved loved loved loved

So, i won't hesitate no more,
no more, it cannot wait i'm sure
there's no need to complicate our time is short
this is our fate
I'm yours

Scooch on over closer, dear
And I will nibble your ear

I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror
and bendin' over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
and so I drew a new face and I laughed
I guess what I'd be sayin' is there ain't no better reason
to rid yourself of vanities and just go with the seasons
it's what we aim to do
our name is our virtue

But I won't hesitate no more,
no more it cannot wait
I'm yours

Well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
look into your heart and you will find that the sky is yours

so please don't, please don't, please don't,
there's no need to complicate,
Cause our time is short
This, this, this is our fate,
I'm yours

Tuesday, February 17, 2009

Arghhh!!!!!!!!! Hari yang membosankan

Sedar tak sedar dah dekat 3 bulan aku dah tamatkan pengajian aku di politeknik Seberang Perai..Sebenarnyer aku malas giler nak keja ag cox nak sambung pengajian aku di mana2 pengajian tinggi..Hari nie aku banyak sangat kena buat...pagi tadi aku g CimB untuk wat pembayaran untuk kemasukan UNIKL julai nie....pastu g plak bayar hutang tuisyen yang tertangguh......uishhh malam nie aku cadang nak karok dengan member2 aku lah dekat ipoh pasal boring giler..takpun aku terus g KL lepak2 kat sana.....huh tak sabar rasanyer nak menunggu panggilan ke prelude march nie itupun kalau terpilih.harap2 begitulah tapi kalau tak terpanggil pown mungkin takde rezeki.........

Lirik Pilihan-Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

Monday, February 16, 2009

Dapat Anugerah Naib Kaunselor





Story yang aku nak tulih nie berlaku pada januari lepas...masa tue aku dapat panggilan telefon daripada member aku...dia cakap result untuk semester akhir dan keseluruhan semester dah kuar.....masa tue memang aku berdebar2 giler arr sebab aku x target pown leyh skor untuk sem last tue tambahan masa exam tue aku kureng sehat....yerlah 3 minggu aku cuma berjaga 2 jam untuk hafal satu buku untuk preparation exam...waduhhh tenat arrr...

Aku dapat mesej daripada member2 aku yang diorang sekadar berpuas hati dengan aper yang diorang dapat....tapi setahu aku hanya 3 owg jer daripada kos aku yang dapat DEKAN( anugerah pelajar cemerlang) yang aku tahu dalam kelas aku ada 7 owg dak yang dikira terror ar...yang 4 owg memang dah target dekan....

Petang tue aku G arr Cyber Cafe tempat aku kerja dulu...aku chechk member2 aku punya dulu cox memang aku takut nak chechk sendirik punyerrr....sebebnarnyer aku dapat diorang punya ID sebab aku nie bendahari kat kos aku tue.Untuk pengetahuan kos aku nie terbahagi kepada 5 kelas....masa semester pertama aku diletak di kelas no 5 cox result SPM aku kurang...lepas dapat DEKAN sem 1 terus aku lompat kelas pertama huhuhu....

Berbalik pada citer aku tadi, aku pun masuk lah ID dan IC aku tue....tiba2 terkejut besar mak bila tengok result yang memang raser macam mimpi belaka....waduhh aku dapat dekan!!!!!!!!! terjeri terus aku kat situ..bukan sajer dapat DEkan tapi dapat anugerah KHAS daripada naib kaunselor (masa konvo bulan 4 nanti) cox dapat DEKAN 4 semester berturut2 ertinyer aku sentias mengekalkan pointer aku yang tinggi dpd 1st sem sampai last sem...HAHAHA x sangka 3 owg yang dapat DEKAN tue aku erk...tapi satu jerk dalam 50 owg yang dapat DEKAN hanya 3 owg jerk laki termasuk aku dalam kolej aku...malunyerrrrr

skang nie aku tengah tunggu panggilan untuk UITM ataupun KUITHO xpown sambung jerk dekat kolej lama habis citerrr

Friday, February 13, 2009

Test IQ anda

Test ini sudah dicuba dan kebenarannya sudah terbukti. Pilihan anda menunjukkan keperibadian anda.


Anggap diri anda saat ini sedang memasuki sebuah rumah kecil di tepi sungai di tengah hutan tebal.
Setelah Anda buka pintunya dan masuk, didalamnya terdapat:

7 tempat tidur kecil di sebelah kanan di sebelah kiri, terdapat meja makan yang dikelilingi 7 kerusi kecil. Di tengah-tengah meja terdapat sebuah bekas dengan 6 macam buah.
Buah-buahan tersebutterdiri daripada:

a.
epal
b.
pisang
c.
jeruk
d.
mangga
e.
rambutan
f.
papaya

Buah manakah yang akan anda pilih?

Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat peribadi anda! Berfikirlah dengan berhati-hati.


(JGN TGK JAWAPAN DI BAWAH DULU... ... PILIH DULU BUAH APA... ... )))
















Ini dia jawapannya...

a.
jika anda pilih epal: bererti Anda adalah orang yang suka makan epal

b.
jika anda pilih pisang: bererti Anda adalah orang yang suka makan pisang

c.
jika anda pilih jeruk: bererti Anda adalah orang yang suka makan jeruk

d.
jika anda pilih mangga: bererti Anda adalah orang yang suka makan mangga

e.
jika anda pilih rambutan: bererti Anda adalah orang yang suka makan rambutan

f.
Jika anda pilih papaya: bererti Anda adalah orang yang suka makan papaya





aderke... hehehehheh... ... hehehee... tipah tertipu .. hehehee..tak kan nak kena sorang pi le hantaq kat org lain... ..hehehehe"

Sunday, February 1, 2009

(Surat Dari Iblis)

hurmmm..bce la..utk mse dpn

Body: Ayat kat bawah sekali tu yg buat x sanggup nak simpan tanpa forward tu.




(Surat ini akan membuat anda benar-benar berfikir)

(Sebenarnya surat ini hampir membuatku gila saat aku membacanya, tapi
aku harus forwardnya kerna catatan kecil dibawahnya)


****************************************

SURAT DARI SETAN UNTUK MU


Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.


Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai
santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkat
ketempat tidurmu

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya

Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidak
merubah
cara hidupmu.


Hai Bodoh, Kamu millikku.


Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,

dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .


Malah aku masih membencimu, karena aku benci Allah.


Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada Allah.


Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetap
memanfaatkanmu
sepanjang masa untuk mebalaskannya

Kau lihat, ALLAH MENYAYANGIMU dan dia masih memiliki rencana-rencana
untukmu
dihari depan.


Tapi kau sudah menyerahkan hidupmu padaku,

dan aku akan membuat kehidupanmu seperti neraka.


Sehingga kita bisa bersama dua kali dan ini akan menyakiti hati ALLAH

Aku benar-benar berterimakasih padamu, karena aku sudah menunjukkan
kepada
NYA siapa yang menjadi pengatur dalam hidupmu dalam masa2 yang kita
jalani

Kita nonton film 'porno' bersama, memaki orang, mencuri, berbohong,
munafik,
makan sekenyang-kenyangya, bergosip, manghakimi orang, menghujam orang
dari
belakang, tidak hormat pada orang tua ,

Tidak menghargai Masjid, berperilaku buruk.


TENTUNYA kau tak ingin meninggalkan ini begitu saja.


Ayuhlah, Hai Bodoh, kita terbakar bersama, selamanya.


Aku masih memiliki rencana2 hangat untuk kita.


Ini hanya merupakansurat penghargaanku untuk mu.


Aku ingin mengucapkan 'TERIMAKASIH' kerana sudah mengizinkanku
memanfaatkan hampir semua masa hidupmu.


Kamu memang sangat mudah dibodohi, aku menertawakanmu.


Saat kau tergoda berbuat dosa kamu menghadiahkan tawa.


Dosa sudah mulai mewarnai hidupmu.


Kamu sudah 20 tahun lebih tua, dan sekarang aku perlu darah muda.


Jadi, pergi dan lanjutkanlah mengajarkan orang-orang muda bagaimana
berbuat
dosa.


Yang perlu kau lakukan adalah merokok, mabuk-mabukan, berbohong,
berjudi,
bergosip, dan hiduplah se-egois mungkin.


Lakukan semua ini didepan anak-anak dan mereka akan menirunya.


Begitulah anak-anak .


Baiklah, aku persilakan kau bergerak sekarang.


Aku akan kembali beberapa detik lagi untuk menggoda mu lagi.


Jika kau cukup cerdas, kau akan lari sembunyi, dan bertaubat atas
dosa-dosamu.


Dan hidup untuk Allah dengan sisa umurmu yang tinggal sedikit.


Memperingati orang bukan tabiatku, tapi diusiamu sekarang dan tetap
melakukan dosa, sepertinya memang agak aneh.


Jangan salah sangka, aku masih tetap membencimu.


Hanya saja kau harus menjadi orng tolol yang lebih baik dimata ALLAH.



Catatan : Jika kau benar2 menyayangiku , kau tak akan memberi surat ini
dengan siapapun