Wednesday, February 8, 2012

semester akhir!!

Alhamdulillah sedar tak sedar akhirnya kini aku berada di semester yang terakhir untuk program Diploma In Business Studies.... pejam celik pejam celik jer dah dekat 3 tahun aku belajar sekaligus tinggal di bumi beranang yg indah ini.Di semester akhir ni aku mengambil 6 subjek dan subjek yang paling aku minati adalah International Business dan Entreprenuer...yerlah kedua2 subjek ini betul2 menguji kemahiran dan pengetahuan.Untuk Entreprenuer dapat diaplikasikan apa yg telah aku pelajari di semester2 sebelum ini iaitu seperti "management" "marketing" "Human Resource" "financial accounting"..Bagi International Business pula banyak menguji pengetahuan2 semasa di luar negara, dan banyak berkait dengan subjek ekonomi.Di semester akhir ni jugak aku memegang beberapa jawatan penting iaitu pengarah program untuk projek Insurans dan Pengarah untuk Diploma Associates.ada juga jawatan2 lain yg disandang membuatkan semester ini jadual aku agak padat..Tapi takpe, buat tu biar ikhlas kerana Allah nanti balasan nya pun setimpal dgn apa yang aku buat...hmmmm, baru selesai mencari beberapa buah rumah anak yatim untuk buat satu aktiviti kemasyarakatan di sana.Semoga segala urusan dipermudahkanNya..

1 comment:

  1. Bagusss...
    Teruskan usaha anda..

    ReplyDelete